Strona GłównaCzosnek


- ZUPA CEBULOWA
Sposób przygotowania:
Cebule pokroić w grubą kostkę lub w paski około 0,60 cm szerokości. W dużym garnku na średnim ogniu podgrzać olej. Następnie dodać cebulę i masło, wymieszać i gotować. Kiedy masło się całkowicie rozpuści, zmniejszyć ogień i gotować przez 20-30 minut, w zależności jak bardzo skameralizowaną cebulę chcemy uzyskać. Stale mieszać cebulę, żeby nie przypalić i zmniejszyć ogień jeśli jest to konieczne. Cebula po woli się skarmelizuje... zobacz całość >>


- HISZPAŃSKA TORTILLA
Sposób przygotowania:
2 łyżeczki oliwy podgrzać na patelni. Wrzucić ziemniaki i cebulę i smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Rozbić jajka w dużej misce. Wrzucić do miski ziemniaki z patelni, dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy, wlać jajka wraz z ziemniakami i cebulką i nie mieszać już... zobacz całość >>

Cofnij do Cebula


- KRĄZKI CEBULOWE
Sposób przygotowania:
Pokroić w ok. 5mm odstępy i porozdzielać plastry cebuli na krążki.
Umieścić w zimnej wodzie na ok. 30 min. W międzyczasie, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Żółtko dodać do mleka, i wymieszać z łyżką oliwy.
Następnie połączyć z mieszaniną drożdży mąki i soli. Mieszać do konsystencji kremu. Krążki cebulowe wyjąć z wody , osuszyć i maczać w przygotowanej kremowej mieszance...zobacz całość >>


- SAŁATKA WALENCAJAŃSKA
Sposób przygotowania:
Ugotować jajka przepiórcze i krewetki. Sałatę i pomidory pokroić na ćwiartki, można także na mniejsze kawałki, dodać pokrojoną w piórka cebulę. Sałatkę podawać w miseczkach, najpierw układając sałatę, na niej kolejno, pomidory, jajka, krewetki i cebulę....zobacz całość >>


Zobacz przepisy z czosnkiem