Strona GłównaCebula
- CHLEB PO KATALOŃSKU
Sposób przygotowania:
Kromki chleba rozgrzać w tosterze (piecyku). Ząbek czosnku rozkroić na pół i wetrzeć w rozgrzany chleb... zobacz całość >>
- TRADYCYJNY HISZPAŃSKI MAJONEZ CZOSNKOWY ALLIOLI
Sposób przygotowania:
Ząbki czosnku oczyścić i wrzucić do wysokiego naczynia (od miksera). Dolać oliwę, około 1 cm, tak aby przykrywała ząbki czosnku... zobacz całość >>
- BLANSZOWANE PIECZARKI / GRZYBY
Sposób przygotowania:
Podgrzać 50 gr. oliwy z oliwek na patelni i dodać pokrojony w drobne kostki czosnek... zobacz całość >>
- KREWETKI Z CZOSNKIEM
Sposób przygotowania:
Podgrzać 50 gr. oliwy na patelni i dodać siekany czosnek i parę chili. Kiedy czosnek się zeszkli, dodać krewetki...zobacz całość >>


- ZUPA CZOSNKOWA
Sposób przygotowania:
Chleb pokroić w kostkę. Ząbki czosnku oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni z oliwą...zobacz całość >>

- GRILOWANY DORSZ
Sposób przygotowania:
Filety podgotować w lekko posolonej gorącej wodzie około 8 minut. Wyjąć z wody...zobacz całość >>
- MAŁŻE Z CZOSNKIEMI ZIEMNIAKAMI
Sposób przygotowania:
Do garnka wlać ¼ szklanki wody, białe wino, wrzucić liść laurowy i ziarenka pieprzu. Dodać małże i gotować...zobacz całość >>
- POLĘDWICA Z CZOSNKIEM
Sposób przygotowania:
Polędwicę pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną polędwicę, następnie sól i pieprz...zobacz całość >>


Zobacz przepisy z cebulą