Strona GłównaCebula


Polecamy hiszpański czosnek z prowincji Cuenca, znanej jako “Światowa stolica czosnku”. Mikroklimat tego regionu oraz gleba sprzyjają uprawie najlepszej jakości czosnku.
Oferujemy 3 odmiany czosnku, dostępne całorocznie, w stałej jakości i cenie.


Fioletowy Las Pedroñeras (biała skórka, fioletowe ząbki) – ekotyp autentycznego hiszpańskiego czosnku ze średniej wielkości idealnie okrągłymi główkami, z białą skórką i jaskrawie fioletowymi ząbkami.
Jest to autentyczna hiszpańska odmiana, będąca według ekspertów najbardziej aromatyczną i wytrzymałą na całym Świecie.
Zawiera najwięcej allicyny, dzięki czemu jeden ząbek dodaje potrawom tyle samo smaku i aromatu, ile 3-4 ząbki innych odmian czosnku. Właśnie dla tego odmiana ta jest chroniona znakiem oznaczenia geograficznego.

Biały Vallelado (biała skórka, białe ząbki) – ekotyp autentycznego hiszpańskiego czosnku z dużymi główkami nie zawsze regularnej formy, z pikantnym smakiem o średniej intensywności aromatu.
Jest faworyzowana przez kucharzy, preferujące w swoich daniach widoczne duże ładne plasterki czosnku

Fioletowy garpek - w odróżnieniu od autentycznej hiszpańskiej fioletowej odmiany Las Pedroneras (z białą skórką i fioletowymi ząbkami) ma samą skórkę fioletową.

Formaty opakowań:
- w warkoczach: 500g, 1kg
- w siatkach: 1 sztuka, 3 sztuki, 5 sztuk, 500g, 1kg;
- w kartonowych pudłach luzem: 4kg, 6kg, 10kg, 20kg;
- w kartonowych pudłach w sztukach: 25 sztuk, 50sztuk.




HOME / CZOSNEK DLA GASTRONOMII I PRZEMYSŁU / CZARNY CZOSNEK / CEBULA ŚWIEŻA / CEBULA DLA GASTRONOMII I PRZEMYSŁU

Zobacz przepisy

Alconsa Polska Nazinyan Sp.j / tel. +48 662 868 212