Czarny sfermentowany czosnek Black Allium wytwarzany jest całkowicie naturalnie, bez stosowania środków konserwujących i innych dodatków chemicznych.
Czosnek dojrzewa przez długi czas w kontrolowanej temperaturze i wilgotności, w wyniku czego ząbki stają się ciemne.
Jako składnik kulinarny czarny czosnek może być stosowany na wiele sposobów, tak jak normalny czosnek.
Jego miękka struktura sprawia również, że jest pyszną i zdrową przekąską samą w sobie.
Najważniejszym faktem są jego niesamowite walory odżywcze.
Wyjątkowe właściwości odżywcze i zdrowotne!
Czarny czosnek ma pięć razy więcej antyoksydantów, niż normalny surowy czosnek i zawiera od pięciu do siedmiu razy więcej polifenoli (Sato, 2006, Kim 2012).
To dlatego, że podczas długiego procesu dojrzewania czosnku jego ostre w smaku i zapachu związki są naturalnie przekształcane w zdrowe związki fenolowe, wśród których są bioaktywne organiczne związki siarki, takie jak S-allylcystein i S-allylmercaptocystein, mające działanie antyutleniające.
Ponadto, czarny czosnek zawiera pochodne tetra-hydro-beta-karboliny, które wywierają działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe, właściwości te wykazują również inne produkty fermentowane, takie jak wino i piwo (Sato, 2006 - 2).
HOME / CZOSNEK ŚWIEŻY / CZOSNEK DLA GASTRONOMII I PRZEMYSŁU / CEBULA ŚWIEŻA / CEBULA DLA GASTRONOMII I PRZEMYSŁU
Alconsa Polska Nazinyan Sp.j / tel. +48 662 868 212